a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Rajská omáčka s karamelem

Použité suroviny

30 g másla,
1 lžíce cukru,
1 lžíce hladké mouky,
rajský protlak,
1 cibule,
2 bobkové listy,
5 pepřů,
5 nové koření,
tymián,
3 hřebíčky,
1 lžička hořčice,
vývar,
trocha smetany

Postup

Do kastrůlku dáme máslo, přidáme cukr a svaříme na světlý karamel. Přidáme mouku a vše zalejeme vývarem. Přidáme koření a vaříme asi 15 min. Pak přidáme rajský protlak, krátce povaříme, nakonec přidáme lžičku hořčice, zalejeme smetanou a necháme přejít varem. Přecedíme a podáváme.
>