a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Studená omáčka z čerstvých bylin

Použité suroviny

4 žloutky,
3 dcl olivového oleje,
2 lžíce octa,
5 lžic bílého jogurtu,
1 lžíce kaparů,
1 lžíce plnotučné hořčice,
1 ks sterilovaná okurka,
1 lžíce čerstvých sekaných bylinek (kopr, pažitka, petrželka ap.),
na dochucení mletý pepř, sůl

Postup

Dva žloutky uvaříme, rozmačkáme a smícháme se zbylými žloutky. Přidáme hořčici a za stálého míchání přiléváme olej. Vmícháme jogurt, ocet, bylinky a na jemno sekané kapari a okurku. Mícháme dokud se ingredience nespojí. Podáváme k pečenému masu, zeleninovým salátům ap.
>