a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Myslivecká omáčka s vínem

Použité suroviny

1 dl bílého vína,
3 dl vývaru,
30 g másla,
3 lžičky oleje,
1 lžička petrželky,
1 lžička pažitky,
1 lžička rajský protlak,
1 lžička hladké mouky,
3 žampióny,
2 cibule malé,
pepř,
sůl

Postup

Z poloviny másla a z hladké mouky připravíme světlou jíšku.
Zředíme ji vývarem, přidáme rajčatový protlak, mletý pepř, sůl a vaříme 10 minut.
Na rozehřátém oleji podusíme na tenké plátky nakrájené žampióny, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a dusíme dále.
Potom olej slijeme, žampiony zalijeme vínem a dusíme, až se polovina tekutiny odpaří.
K žampiónům přilijeme omáčku a vše dusíme ještě 6 minut.
Těsně před podáváním vmícháme zbylé máslo, petrželku a pažitku.
>
close