a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Okurková omáčka se smetanou

Použité suroviny

2 velké kyselé okurky,
20 g mrkve,
30 g másla,
40 g mouky,
z 1/2 citronu šťáva,
150 ml zakysané smetany,
dle chuti: kopr,
dle potřeby: vývar,
1 lžička moučkového cukru

Postup

Mrkev oloupeme, nastrouháme a z másla, strouhané mrkve, mouky a moučkového cukru si připravíme žlutou jíšku, zředíme ji vývarem, velmi pečlivě rozmícháme, přidáme na kostičky nakrájené okurky, trochu kopru a omáčku povaříme. Před podáváním okurkové omáčky vmícháme do ní zakysanou smetanu, citronovou šťávu, připadně ji podle chuti dosladíme a necháme přejít varem.
>