a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Zelená omáčka z Hesenska

Použité suroviny

2 šalotky,
hrst řeřichy,
hrst špenátu čerstvého,
3 snítky kopru,
1 větvička brutnáku,
sůl,
2 jarní cibulky,
svazek kerblíku,
svazek pažitky,
pepř,
cukr,
šťovíkové listy,
1 kel. zakys. smetany,
hrst bazalky,
petrželka,
na ozdobu 3 vejce natvrdo,
zálivka,
2 lžíce oliv. oleje,
1 kel. jogurtu,
1 lžíce jabl. octa

Postup

Oprané a osušené bylinky jemně nasekáme, měli bychom získat asi 3 šálky, společně s cibulí. Z bazalky použijeme jen lístky. Výběr bylinek je v podstatě na vás, hlavně by se ale neměl kombinovat kopr s bazalkou.
Vše vložíme do mísy, vmícháme ocet, olej, zakysanou smetanu nebo jogurt, majonézu, případně cottage, sůl, pepř a cukr. Omáčku necháme asi hodinu odležet. Pro zjemnění můžeme použít ponorný mixér.
Zelenou omáčku ozdobíme nahrubo posekanými natvrdo uvařenými vejci. Zelenou omáčku z Hesenska podáváme se šťouchanými brambory, případně s vařeným hovězím masem nebo rostbífem nebo s vařeným jarním chřestem.
>
close