a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Rychlá omáčka z klobásy

Použité suroviny

4 pepře,
1 zakys. smetana,
2 lžíce octa,
pepř,
sůl,
4 nových koření,
4 brambory střední,
1 bobkový list,
3/4 l vody,
3 lžíce polohr. mouky,
3 klobásy

Postup

Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Klobásky (třeba ostravské) uvaříme ve vodě s kořením - celý pepř, bobkový list, nové koření - doměkka, stačí cca 10 minut. Klobásky z vody vyjmeme i s kořením a ve vodě uvaříme nakrájené brambory. Když jsou téměř měkké, zahustíme moukou rozmíchanou v zakysané smetaně. Klobásovou omáčku dochutíme solí, pepřem a octem.
Mezitím si klobásky nakrájíme na větší kostky.
Do ochucené omáčky vsypeme uzeninu, povaříme ještě 10 minut a můžeme podávat.
>
close