a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Babiččina koprovka

Použité suroviny

40 g Hery,
60 g hladké mouky,
200 ml mléka,
200 ml smetany,
10 g cukru,
20 g másla,
sterilovaný kopr,
ocet,
sůl,
brambory,
4 vejce

Postup

Kopr opláchneme ve studené vodě, spaříme a jemně nasekáme (sterilovaný kopr pouze nasekáme). Heru rozpustíme v kastrolu na plotně, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme jíšku. Tu zředíme vlažnou vodou, dobře rozmícháme, zalijeme mlékem a povaříme. Poté přidáme nasekaný kopr, smetanu a podle chuti přisolíme, osladíme nebo okyselíme. Necháme přejí varem. Hotovou omáčku zjemníme trochou másla. Koprovou omáčku podáváme s bramborem a vejcem uvařeným natvrdo.
>
close