a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Ostrá rajčatová omáčka s petrželkou

Použité suroviny

500 g rajčat,
2 stroužky česneku,
125 g cibule,
půl svazku petrželky,
půl svazku pažitky,
3 lžíce oleje,
špetka cayenského pepře,
sůl, pepř, cukr

Postup

Rajská jablíčka křížem nařízneme, spaříme vroucí vodou a sloupneme. Rozpůlíme a vybereme jadérka. Cibuli a česnek nakrájíme nadrobno, omytou petrželku a pažitku jemně nasekáme. Polovinu rajských nakrájíme, zbytek s cibulí a česnekem rozšleháme na kaši. Do pyré vmícháme kousky rajských, bylinky a olej. Omáčku ochutíma cayenským pepřem, černým pepřem, solí a cukrem.
>
close
Ostrov hraček