a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Rajská omáčka s vůní skořice

Použité suroviny

1 velký rajský protlak,
1 velká lžíce másla,
1 velká lžíce mouky,
1 menší cibule,
0,5 l vývaru z masa,
2 ks bobkového listu,
1/2 kávové lžičky mletého černého koření,
1 kávová lžíčka soli,
1 velká lžíce cukru,
1 kávová lžička octu,
1 kávová lžička skořice

Postup

Z másla a mouky uděláme zásmažku, do které přidáme za stálého míchání najemno postrouhanou cibuli. Zalijeme masovým vývarem, přidáme bobkový list, mleté černé koření, rajský protlak a krátce povaříme. Před konecem vaření omáčku posolíme, přidáme cukr, ocet, mletou skořici a důkladně zamícháme.
Podáváme s plněnou paprikou a houskovým knedlíkem.
>
close