a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Koprovka s tvarohovými knedlíčky

Použité suroviny

Omáčka:
1/4 l šlehačky,
dle chuti: máslo,
2 lžíce hl. mouky,
1/4 l vody,
1 svazeček kopru,
2 lžíce octa,
3 lžíce cukru,
Knedlíčky:
250 g měkkého tvarohu,
1 vajíčko,
4 vrchovatého lžíce hrubé mouky,
1 špetka soli

Postup

Z másla a mouky umícháme světlou jíšku. Zředíme ji studenou vodou a asi 10 min. povaříme. Do uvařeného základu na omáčku přidáme ocet, cukr, sůl a nasekaný kopr. Nakonec přilijeme smetanu a necháme ještě přejít varem. Podle chuti můžeme omáčku přisolit či přikyselit.
Dáme si vařit vodu do většího hrnce. Tvaroh, mouku, vejce a sůl spojíme na vále posypáme moukou. Potom pomoučenýma rukama tvarujeme menší válečky. Knedlíčky vkládáme do hrnce s vařící vodou a necháme je povařit asi 5 min.
>