a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Hříbková omáčka s hrnkovým knedlíkem

Použité suroviny

Omáčka:
dle chuti: sušené hřiby,
1 cibule,
1 smetana,
dle potřeby: hl. mouka,
dle potřeby: máslo,
dle chuti: podravka,
Knedlíky:
1 hrnek polohrubé mouky,
1 hrnek mléka,
2 vejce,
1 rohlík nebo houska,
dle chuti: petrželová nať - kudrnka,
2 špetky soli,
dle potřeby: máslo nebo sádlo na vymazání

Postup

Omáčka: hříbky si den předem namočíme, vodu neslíváme, dáme vařit s podravkou, mezitím si osmahneme na másle malou cibuli až do zlatohněda a přidáme k hříbkům ještě povařit, až budou měkké, prřidáme záklechtku (smetanu s moukou rozkvedláme) a zahustíme
Knedlíky: v míse smícháme mouku, mléko, žloutky, sůl a nasekanou na jemno kudrnku, nakonec přidáme nakrájený rohlík na kostičky, jemně vmícháme ušlehaný sníh z bílků, do vymazaných hrnečků naplníme a dáme vařit na 33 minut do vřící vodní lázně (větší hrnec s vodou, voda by měla sahat tak do 1/2 -3/4 hrnku) pod pokličku.
>
close