a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Studená smetanová omáčka

Použité suroviny

250 ml smetany,
3 žloutky,
2 lžíce másla,
1 lžíce olivového oleje,
1 lžička octa,
1 citrón,
sůl,
mletý pepř,
2 lžíce ušlehané šlehačky

Postup

V kotlíku smícháme máslo se žloutky do pěny, osolíme, kotlík postavíme do vodní lázně a za stálého šlehání přidáváme smetanu a šleháme do zhoustnutí. Omáčku necháme prochladnout, zašleháme do ní po kapkách olej, převařený studený ocet, šťávu z citrónu a mletý pepř. Před podáváním zamícháme do omáčky ještě ušlehanou šlehačku. Omáčku podáváme k vařeným nebo smaženým masům.
>
close