a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Pálivá klobásová omáčka

Použité suroviny

2 nožičky pikantní klobásy,
4 nožičky obyčejné klobásy,
6 větších brambor,
1 kelímek šlehačkové smetany,
1 kostka bujonu,
sůl,
pepř,
4-6 lžic hladké mouky,
kari

Postup

Klobásy uvaříme ve vodě, potom vyndáme, necháme zchladnout a pak nakrájíme na kolečka. Do vody z klobás přidáme bujón a na kostky nakrájené brambory. Až jsou brambory uvařené, přidáme smetanu a mouku rozmíchanou ve vodě. Povaříme a přidáme nakrájené klobásy.
Podle potřeby rozředíme vodou, nebo mlékem a případně dochutíme solí a pepřem.
>