a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Pálivá omáčka s těstovinami

Použité suroviny

400 g konzervovaných rajčat,
150 g šunky,
4 str. česneku,
1 bal. těstovin,
2 cibule,
na ozdobu strouhaný sýr,
bazalka,
oregano,
feferonka,
sůl

Postup

Cibuli i česnek oloupeme, obojí nakrájíme - cibuli na drobné kostičky, česnek na plátky. Śunku rozkrájíme také na kostičky.

Na oleji necháme cibuli s česnekem zesklovatět. Přidáme šunku, feferonky a vše krátce orestujeme. Zalijeme konzervou oloupaných rajčat a ochutíme. Kořeníme pepřem, solí, bazalkou a oreganem. Pálivou omáčku chvíli podusíme.

Těstoviny uvaříme podle návodu na obalu, slijeme a necháme okapat.

Těstoviny rozdělíme na talíře, každou porci přelijeme pálivou omáčkou a podle chuti posypeme nastrouhaným sýrem.

>
close