a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Houbová omáčka na noky

Použité suroviny

5 hřibů,
1 cibule,
2 balení chlazených noků,
1 smetana ke šlehání,
troška oleje,
špetka drceného kmínu,
1 lžíce hladké mouky

Postup

Houby očistíme, nakrájíme na malé kousky, cibuli nakrájíme a nasypeme do rendlíku na rozpálený olej a necháme „zpejchnout“. Přidáme nakrájené houby, osolíme, opepříme, pokmínujeme a podusíme, prakticky stejně jako kdybychom dělali smaženici. Když houby trochu změknou, poprášíme moukou, trochu zapražíme a zalijeme smetanou. Na mírném plameni necháme cca 10 minut probublávat, aby se mouka povařila. Mezitím podle návodu na obale uvaříme v horké osolené vodě s kapkou oleje hotové noky – zabere to asi 2-3 minuty. Noky rozdělíme na talíř a zalijeme omáčkou. Estét může přizdobit petrželkou, ale to už jsem nestihla.
Stejná omáčka se dá samozřejmě použít i na jakékoliv těstoviny.
>
close
Ostrov hraček