a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Studená omáčka ke chřestu

Použité suroviny

4 vejce natvrdo,
1 lžička hořčice,
1 lžíce citr. šťávy,
2 lžíce šlehačky,
2 šalotky,
1 sladkokyselá okurka,
1 lžíce kaparů,
2 sardelky,
trocha oliv. oleje,
petrželka,
cukr

Postup

Z vařených vajec vybereme žloutky a propasírujeme přes sítko do misky. Za stálého míchání přidáváme po troškách olej, citronovou šťávu, šlehačku a hořčici. Nakrájené zbylé ingredience dobře promícháme a vmícháme do nich takto připravené žloutky. Podle chuti osolíme a opepříme. Posypeme nakrájenou zelenou petrželkou nebo pažitkou a na kostičky nakrájenými bílky.
>
close