a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Ořechová omáčka Sacivi

Použité suroviny

100 g másla,
300-400 g ořechů,
8 cibulí,
1-2 lžíce hl. mouky,
2 žloutky,
6-7 str. česneku,
100 ml vinného octa,
5 hřebíčků,
1/2 lžičky sladké papriky,
1/2 lžičky šafránu,
majoránka,
petrželka,
sůl,
bobkový list,
400-500 ml kuřecího vývaru

Postup

Jemně pokrájenou cibuli necháme zesklovatět v kastrole na másle. Přidáme česnek, zaprášíme moukou, chvíli orestujeme, zředíme kuřecím vývarem a povaříme. Zvlášť si svaříme vinný ocet s hřebíčkem, skořicí a bobkovým listem. Nastrouhané ořechy smícháme s mletou paprikou, šafránem, koriandrem, majoránkou, petrželkou, pepřem, žloutky a scezeným vinným octem. Všechno vložíme do vřícího kuřecího vývaru, prohřejeme, ale již nevaříme. Studenou ořechovou omáčkou poléváme porce kuřat, slepic, vynikající je i polévat pečené lilky, fazole, pstruha.
>