a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Jablková majonézová omáčka

Použité suroviny

200 g majonézy,
2 větší jablka,
trochu bílého přírodního bílého vína,
podle chuti: sůl, citrónová šťáva, cukr,
1 lžíce strouhaného křenu,
mletý bílý pepř,
worcester

Postup

Jablka oloupáme, nakrájíme na čtvrtky, odstraníme jádřince a v troše vína udusíme doměkka. Horká jablka prolisujeme, necháme vychladnout a i se šťávou vmícháme do majonézy. Omáčku ochutíme solí, citronovou šťávou, cukrem, strouhaným křenem, pepřem a několika kapkami worcesteru. Dobře promícháme a necháme rozležet. Podáváme k jemnějším druhům huspenin, k vařeným masům, k pečeným, smaženým i grilovaným rybám.
>
close
Ostrov hraček