a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Rajská omáčka

Použité suroviny

1 cibule,
1 mrkev,
1 celer,
1 bobkový list,
2 kuličky nového koření,
3 kuličky pepře,
podle chuti sůl,
podle chuti pepř,
podle chuti cukr,
2 lžíce rajčatového protlaku,
1 lžíce skořice,
1 citron

Postup

Na oleji si opražte kořenovou zeleninu, bobkový list, nové koření a celý pepř. Přidejte dvě lžíce rajského protlaku a podle chuti dvě až tři lžíce octa. Promíchejte a zalijte horkým vývarem. Uveďte do varu. V misce smíchejte dvě lžíce hladké mouky s vodou, důkladně rozkvedlejte a opatrně vlijte do hrnce s omáčkou. Rajskou omáčku dochutíme lžící skořice a citronovou štávou. Poté omáčkový základ propasírujte přes ocelové sítko.
>
close
Ostrov hraček