a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Rajčatová omáčka s vejci

Použité suroviny

8 natvrdo uvařených vajec,
250 g rajského protlaku,
500 ml zeleninového vývaru (z kostky),
1 malá cibule,
3 lžíce škrobové moučky,
2 lžíce oleje,
2 stroužky česneku,
bobkový list,
nové koření,
mletý pepř,
sůl

Postup

V hrnci rozehřejeme olej, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, několik kuliček nového koření a bobkový list a společně osmahneme. Do hrnce přidáme rajský protlak, promícháme, zalijeme vývarem, osolíme, opepříme a povaříme. Na závěr omáčku zahustíme škrobovou moučkou rozmíchanou v troše vody, podle potřeby dochutíme a krátce povaříme. Vařená vejce oloupeme a necháme v omáčce prohřát. Pak je rozdělíme do misek nebo hlubokých talířů, zalijeme omáčkou a ihned podáváme.
>
close