a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Zajímavá omáčka z ovoce

Použité suroviny

3 lžíce másla,
3 lžíce hladké mouky,
500 ml masového vývaru,
300 ml mléka,
1 lžička jablečného octa,
1 kiwi,
1 hodně zralý banán,
1 pomeranč,
dle chuti: zelená petrželka,
dle chuti: sůl

Postup

Na másle krátce osmahneme hladkou mouku a zalijeme ji masovým vývarem. Přilijeme také teplé mléko. Přidáme na malé kousky nakrájený banán a kiwi. Z pomeranče vymačkáme všechnu šťávu a přilijeme do hrnce. Osolíme, ochutíme jablečným octem, chvíli povaříme a omáčku důkladně rozmixujeme. Nakonec přidáme jemně posekanou petrželku. Omáčku podáváme s vařeným kuřecím či krůtím masem, jako přílohu můžeme zvolit rýži, těstoviny nebo knedlík.
>
close
Ostrov hraček