a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Zeleninová omáčka s banány

Použité suroviny

2 mrkve,
½ menšího celeru,
2 hodně zralé banány,
dle potřeby: máslo,
2 lžíce celozrnné pšeničné mouky,
200 ml rostlinného krému na vaření,
dle chuti: Solčanka

Postup

Na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev s celerem a zalijeme vodou. Přivedeme k varu, přidáme celozrnnou mouku rozmíchanou v troše vody a povaříme 15 minut. Uvaříme doměkka, dochutíme Solčankou a dobře rozmixujeme. Vlijeme rostlinný krém na vaření, znovu přivedeme k varu a sejmeme ze sporáku. Přidáme pokrájené banány a znovu rozmixujeme. Banány omáčku výborně ochutí a ještě i zahustí. Již nevaříme, podáváme s houskovým knedlíkem.
>