a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Rajská na zeleninovém základě

Použité suroviny

1 mrkev,
1 malý kousek celeru,
½ menší cukety,
dle chuti: máslo,
2 plechovky krájených rajčat,
1 zeleninová kostka + 500 ml vody,
2 lžíce celozrnné pšeničné mouky,
dle chuti: Solčanka,
dle chuti: hnědý cukr na dochucení

Postup

Na másle osmahneme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a cuketu. Přidáme krájená rajčata, vše dobře promcíháme a podlijeme 500 ml vroucí vody s rozpuštěnou zeleninovou kostkou. Přivedeme k varu, přidáme celozrnnou mouku rozmíchanou v troše vody a vše povaříme doměkka, alespoň 15 minut. Potom všechno důkladně rozmixujeme. Omáčku dochutíme Solčankou a hnědým cukrem. Můžeme ji ještě přecedit přes síto, aby byla zcela hladká. Podáváme s knedlíkem či těstovinami.
>
close