a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Rychlá svíčková bez masa

Použité suroviny

4 větší mrkve,
¼ malého celeru,
1 menší petržel,
1 bobkový list,
2 kuličky nového koření,
dle potřeby: máslo,
200 ml sladké smetany,
1 lžíce citrónové šťávy,
2 lžíce celozrnné mouky,
dle chuti: Solčanka

Postup

Na másle orestujeme nahrubo nastrouhanou mrkev, celer a petržel. Mícháme několik minut, aby se zelenina pěkně osmahla. Pak ji zalijeme dostatečným množstvím vody a přivedme k varu. Vlijeme směs celozrnné mouky a vody, ochutíme citrónovou šťávou, vlijeme smetanu, přidáme bobkový list a nové koření a vše povaříme 20 minut. Dochutíme Solčankou, vyjmeme bobkový list a nové koření a omáčku dobře rozmixujeme. Podáváme s knedlíkem.
>