a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Papriková omáčka se smetanou

Použité suroviny

5 dkg slaniny,
2 lžíce hladké mouky,
1 dcl kysané smetany,
3/4 l vývaru,
2 stroužky česneku,
2 cibule,
kmín,
majoránka, pepř, sůl

Postup

V kastrolu rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, zpěníme na ní jemně nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku a krátce zamícháme. Mírně podlijeme a přidáme koření a sůl. Podléváme vždy, když se tuk odděluje od šťávy. Když je cibule rozdušená, podlijeme vývarem a zahustíme kysanou smetanou rozmíchanou s moukou. Ještě chvíli povaříme a podáváme s masem z polévky, uzeninami, vařenou zeleninou a pod. Příloha: noky, těstoviny.
>
close