a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Třešňová omáčka

Použité suroviny

500 g třešní,
1 lžička hladké mouky,
1 lžíce másla,
250 ml bílého vína,
2 lžičky cukru moučka,
mletá skořice,
citrónová kůra,
250 ml vody

Postup

Vypeckujeme třešně a rozmixujeme je v mixéru. Z másla a mouky uděláme světlou jíšku, kterou smícháme s rozmixovanými třešněmi, přilijeme bílé víno, vodu a povaříme asi 5 - 10 minut. Potom omáčku přepasírujeme, osladíme, přidáme mletou skořici a trochu nastrouhané kůry z důkladně omytého citrónu, prohřejeme a podáváme. Hodí se k pečeným masům, jako je hovězí nebo zvěřina.
>