a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Vlčická játrová omáčka

Použité suroviny

500 g kuřecích jater,
2 cibule,
2 lžičky Podravky,
2 lžíce plnotučné hořčice,
2 lžičky mleté sladké papriky,
1 stroužek česneku,
1 lžička majoránky

Postup

Na oleji si zesklovatíme cibulku a na ni orestujeme kuř. játra a přidáme 1-2 lžičky Podravky a zasypeme paprikou. Když jsou játra osmažená a pustila takovou krásnou barvičku (z papričky), tak přihodíme pln. hořčici, důkladně promícháme a zalijeme trochou z konvice uvařené vody...zase promícháme a vodu dolijeme tak asi do 1-1,5l. Povaříme asi 20-30 minut (dokud se játra nezačnou trošku rozpadat) a občas dolijeme vodu. Potom zahustíme jíškami Knorr (půl na půl - světlá a tmavá) a přidáme prolisovaný česnek a majoránku. Ještě důkladně promícháme, dochutíme solí, maggi a pepřem a je hotovo. Podáváme s rýží, knedlíkem.
>