a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Pikantní omáčka ke grilovanému masu

Použité suroviny

250 g rajčat,
2 lžíce olivového oleje,
1 cibule,
2 stroužky česneku,
1 chilli paprička,
1 lžíce citrónové šťávy,
1 lžička medu,
sůl,
mletý pepř

Postup

Rajčata na několik vteřin ponoříme do vroucí vody, vytáhneme, zchladíme a oloupeme. Oloupaná rajčata nakrájíme na kostky. Na rozehřátém oleji orestujeme oloupanou a nakrájenou cibuli, česnek a chilli papričku. Po chvíli přidáme rajčata, citrónovou šťávu a ochutíme dle chuti medem, solí a mletým pepřem. Na mírném ohni vaříme asi 15 minut. Hotovou necháme vychladnout a podáváme ke grilovanému masu.
>
close