a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Rajská omáčka z ruské kuchyně

Použité suroviny

2 lžíce olivového oleje,
1 cibule,
1 stroužek česneku,
1 zelená paprika,
700 g rajčat,
1 lžička soli,
1/2 lžíčky sušené bazalky,
několik kapek omáčky z pálivých papriček,
1 lžíce másla,
1 lžíce mouky,
1 lžíce rajské pasty,
1 lžička medu

Postup

Na oleji musíme osmažit cibuli do sklovita a přidat česnek. Zamíchat tam rajčata, papriku, pepř, sůl, bazalku a pálivou omáčku. Přikrýt a dusit po 30 minut. Propasírovat, nebo rozmixovat. Na pánvi rozehřát máslo a zamíchat do něj mouku. Usmažit světlou zásmažku a na ni nalít propasírovaná rajčata společně s rajskou pastou a medem. Ještě podusit po 10 minut.
>
close
Ostrov hraček