a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Omáčka ke kuřeti nebo rybě

Použité suroviny

1 hrnek suchého, bílého vína,
1 1/2 hrnku suchého vermutu,
2 lžičky kukuřičné moučky,
1/4 hrnku smetany,
1/2 hrnku malých hroznů,
30 g másla,
1 lžíce vody

Postup

Smíchat víno, vodu a vermut ve středně velkém kastrolku, přivést do varu a vařit rychle, až je vše zredukované na půl. Snížit teplotu, přidat máslo, smetanu a hrozny a nechat máslo rozpustit, ale nevařit. Zamíchat dovnitř kukuřičnou moučku rozmíchanou ve vodě a za stálého míchání přivést do varu. Vařit až vše zhoustne.
>
close
Ostrov hraček