a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Omáčka z portského vína

Použité suroviny

1 lžička kukuřičné moučky,
výpek z masa (hovězí, zvěřina),
2 lžíce vody,
8 lžic portského vína,
1 lžíce šípkové zavařeniny,
2 lžičky hnědého cukru,
3 snítky tymiánu,
1-2 lžičky citronové šťávy

Postup

Smícháme kukuřičnou moučku se 2 lžícemi vody, pak přidáme šťávu z pečení, šípkovou zavařeninu, portské víno, nasekané lístečky tymiánu a cukr, promícháme. Vaříme 2 – 2 1/2 minuty na 600W (2 1/2 až 3 min při 500 W anebo 1 1/2 až 2 min při 700 W), dokud se omáčka nezačne vařit a nezhoustne. Během vaření dvakrát promícháme. Pak přidáme citronovou šťávu podle chuti, popřípadě dokořeníme. Porce masa upravíme s přílohou na talíře a přelijeme omáčkou.
>
close
Ostrov hraček