a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Exotická omáčka

Použité suroviny

750 ml silného hovězího vývaru,
500 ml mléka,
350 ml vody,
1 lžíce octa,
1/2 lžíce vinného octa,
1-3 polévkové lžíce láku od kyselých okurek,
1/2 lžíce oleje,
150 g hladké mouky,
4 větší kyselé okurky,
2 kiwi,
1 banán,
1 mandarinka,
Ochucovadla :,
trochu kopru,
trochu petrželky,
kapka rumu,
sůl, pepř

Postup

Nejdřív zalijeme vývar mlékem a zaprášíme moukou. Chvíli povaříme, přidáme ocet, vinný ocet a opět chvíli povaříme.
Okurky, kiwi a banán nakrájíme na kostičky, hodíme do omáčky a alespoň 15 minut provaříme. Z mandarinky vymačkáme šťávu a nalijeme do omáčky. Přidáme kopr, petrželku a malinkatou kapičku rumu. Postupně ředíme vodou, dle chuti přidáváme vinný ocet a lák na okurky. vše povaříme tak 30 minut a nakonec přidáme polévkovou lžíci oleje a dochutíme špetkou soli a pepře. Nakonec omáčku zcedíme. Nejlépe se hodí k přírodně upravenému vepřovému masu s houskovým knedlíkem. Ozdobíme plátkem kiwi nebo mandarinky.
>
close
Ostrov hraček