a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Omáčka boloňská na špagety

Použité suroviny

1-2 stroužky česneku,
2 lžíce olivového oleje,
dle potřeby: oleje,
250 g 250g mletého masa (1/2 vepřové, 1/2 hovězí),
dle chuti: sůl, pepř a sladká paprika,
500 g rajčat z konzervy,
asi 70 g rajčatového protlaku,
125 ml červeného vína nebo vody,
1 lžička nasekaných lístků tymiánu,
1 lžička nasekaných lístků bazalky

Postup

Česnek nakrájíme na kostičky, rozehřejeme olej, a kostičky česneku na něm podusíme, přidáme mleté maso a opékáme asi 5 minut, přitom maso rozmělníme a okořeníme solí, pepřem, sladkou paprikou. Přidáme rajčata i se šťávou a lžící je trochu rozmačkáme. Přilijeme rajčatový protlak, víno nebo vodu. Dobře promícháme, přivedeme k varu, vaříme asi 15 minut. Vmícháme tymián a bazalku. Podáváme se špagetami, které uvaříme dle návodu, sypeme nastrouhaným sýrem (nejlépe parmazánem).
>
close
Ostrov hraček