a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Hříbková omáčka

Použité suroviny

1 l hovězího vývaru,
2 cibule,
8 kuliček nového koření,
10 kuliček pepře,
1 lžíce bílého vinného octa,
200g hub,
1/4 litr sladké smetany,
1 lžička másla,
4 lžíce hladké mouky

Postup

Do vývaru přidáme nové koření, celý pepř a cibule, oloupané a nakrájené. Povaříme 15 minut. Vývar procedíme do kastrolu, cibuli mírně propasírujeme. Mírně okyselíme vinným octem, přidáme hříbky a opět 15 minut povaříme. Mouku rozšleháme ve smetaně a opatrně přes cedník vlijeme do omáčky, za stálého míchání povaříme 5 minut. Podle chuti přisolíme, přidáme čerstvě mletý bílý pepř, špetku cukru a lžižku másla. Je to omáčka vskutku královská, hříbky mají nezaměnitelnou chuť a vůni. Lze připravit i z jiných druhů hub, ale je to zcela o něčem jiném.
>
close