a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Omáčka Soubise

Použité suroviny

500 g cibule,
50 g másla,
30 g hladké mouky,
0,1 l bílého vinného octa,
0,15 l hovězího vývaru,
4 lžíce crème fraîche

Postup

Cibuli oloupeme a jemně nasekáme. V kastrolu s tlustým dnem rozpustíme pomalu máslo a přidáme k němu cibuli. Podusíme za stálého míchání, ale nenecháme zežloutnout. Přisypeme mouku a mícháme další 2 minuty. Přilijeme ocet, důkladně promícháme, osolíme a opepříme. Přikryjeme a velmi pomalu dusíme 15 minut. Nakonec přidáme vývar a opět pomalu vaříme za stálého míchání dalších 15 minut. Cibule by měla být rozvařená na hustší kaši. Ochutnáme a případně přikořeníme. Přidáme crème fraîche a za stálého míchání ohřejeme až téměř k varu. Znovu ochutnáme a případně přikořeníme. Podáváme teplé.
>
close
Ostrov hraček