a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Cibulková omáčka

Použité suroviny

3 lžíce oleje,
2 ks cibule,
2 stroužky česneku,
dle potřeby hladká mouka,
1/2 l vývaru,
1 ks sladká smetana,
asi 1/4 l mléka,
trochu octu, sůl, pepř

Postup

Na oleji zapěníme nakrájenou cibulku do zlatava a přidáme utřený česnek. Podle potřeby zamícháme mouku a uděláme zásmažku. Podlejem studeným vývarem, můžeme použít z polévky nebo masox. Za stálého míchání přidáme mléko a smetanu. Nakonec krátce povaříme. Ochutíme asi malou lžíci octem, trochu soli a pepř. Podáváme s vařeným bramborem a kuřecím masem z polévky.
>
close