a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Istanbulská omáčka

Použité suroviny

100g jader vlašských ořechů,
2 lžíce strouhanky,
2 stroužky česneku,
šťáva z 1 citrónu,
2 lžíce oleje,
1 šálek bílého jogurtu,
špetka chilli,
špetka cukru

Postup

Ořechy smícháme s prosátou strouhankou, utřeným česnekem, troškou cukru, osolíme, okořeníme chilli, přidáme citrónovou šťávu a v mixéru rozmixujeme. Potom do mixéru po kapkách přidáváme olej a po chvíli po lžících jogurt - připravíme tak omáčku hustoty smetany (případně mírně zředíme vodou). Do hotové omáčky vmícháme nadrobno nakrájenou mátu, která jí dodá typicky orientální aróma.
>
close
Ostrov hraček