a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Asijská kořeněná oříšková omáčka

Použité suroviny

450 ml konzerva neslazeného kokosového mléka,
5 lžic thajské červené karí pasty domácí nebo komerční,
1 lžíce ¨kecap manis¨, nebo sladké sójové omáčky, nebo 1 1/2 lžičky světlé sójové omáčky smíchané s 1 1/2 lžící javorového sirupu,
6 lžic přírodní neslazené hrubé pasty z burských oříšků (chunky peanut butter)

Postup

Na středním ohni v kastrolku přivéct kokosové mléko k pomalému varu. Přidat další ingredience a vše odkryté pomalinku dusit do zhoustnutí asi 12 - 15 minut (omáčka musí pokrývat zadní stranu vařečky). Sem tam zamíchat.

Omáčku přendat do misky a podávat ji teplou. Ve vzduchotěsné nádobě vydrží až 2 týdny v chladničce.
>
close
Ostrov hraček