a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Čínská sladkokyselá omáčka

Použité suroviny

3 lžíce oleje,
1 větší cibule,
2 stroužky česneku,
1 -2 lžíce cukru,
2 lžíce sojové omáčky,
ocet nebo citronovou šťávu,
3 lžíce dest. vína,
šálek kuřecího vývaru,
vegeta,
lžíce škrobu,
olej,
anýz

Postup

Jemně nakrájenou cibuli osmahneme na oleji, zalijeme vývarem, přidáme třený česnek, sojovou omáčku, anýz, cukr a ocet nebo citronovou šťávu. Povaříme asi 10 minut. Potom si nalijeme do hrníčku víno a přisypeme lžíci škrobu, rozkvedláme to vidličkou a vylijeme do povařené směsi a ještě krátce povaříme.
Konzistenci upravíme buď omáčkou, škrobem nebo vývarem. Cukr přidáme podle chuti.

Já do této omáčky přidávám trochu rozmixovaného ananasu (z plechovky) s ananasovou šťávou. Někdy taky použiji jenom ananas posekaný na drobné kostičky a podliji mírně ananasovou šťávou.

Občas hotovou omáčku rozmixuji a přidám do ní trošku kurkumy, aby měla jasně žlutou barvu.
>
close
Ostrov hraček