a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Babiččina houbová omáčka

Použité suroviny

30g mouky
30g másla
500ml zeleninového, nebo kuřecího vývaru,
150-200g hub (hřibů, křemenáčů, nebo jiných tvrdých hub)
30g cibule
10g kmínu
zelená petrželka

Postup

Z másla a mouky připravíme světlou zásmažku. Sundáme s ohně a za stálého míchání přiléváme vývar. Vrátíme na oheň a povaříme. Sem tam zamícháme.

Mezi tím si očistíme houby a nakrájíme je na drobné kousky. Na másle zpěníme cibulku, přidáme houby, kmín a dusíme do měkka. Měkké houby přidáme do zředěné zásmažky a ještě trochu povaříme.

Do hotové omáčky přidáme posekanou petrželku.

P.S. Omáčka se dá připravit z 10g sušených hub, které namočíme na 1/2 hodiny do vody. Vymačkáme a posekáme, s trochou kmínu podusíme a přidáme do zředěné zásmažky.

Omáčku můžeme vylepšit žloutkem, ale už ji nevaříme.

>
close