a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Bernaise omáčka

Použité suroviny

200 ml bílého vinného octa,
200 ml bílého vína, nebo Vermouthu,
2 lžíce posekaných lístků estragonu, nebo 2 lžičky sušeného,
2 malé na jemno posekané hnědé šalotky,
1 velký žloutek,
5 lžic másla,
sůl a kayenský pepř podle chuti

Postup

Přivéct ocet, víno, 1 lžíci estragonu a šalotky do varu a povařit vše po 5min. (zredukovat). Odstavit a nechat trochu zchladnout.

Do mixeru vložit zchladlou směs, přidat žloutek a mixovat vše po 30 sekund. Při běžícím motoru pomalinku přidávat rozpuštěné horké máslo. Nakonec přidat zbylý estragon a mixovat jenom po pár sekund navíc. Je-li omáčka příliš hustá, tak přidat lžici vína.

>
close
Ostrov hraček