a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Burgundská omáčka

Použité suroviny

100 g slaniny,
2-3 cibule,
6 karotek,
2 stroužky česneku,
bobkový list,
tymián,
trochu petrželky,
4 pepře,
1 hřebíček,
3/4 l červeného vína,
5 hlaviček žampionů,
3 lžíce másla,
2 lžíce mouky,
sůl

Postup

Nadrobno nakrájenou slaninu rozškvaříme. Přidáme nakrájenou cibuli, karotku, česnek, koření a pomalu dusíme asi 10 minut, pak zalijeme vínem a znovu asi 30 minut dusíme.

Omáčku prolisujeme a přidáme do ní na zahuštění máslovou kuličku (1 lžičku másla a 2 lžíce mouky). Nakonec přidáme na trošce másla podušené žampiony, trochu petrželky a podle chuti osolíme.

>
close
Ostrov hraček