a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Bylinkovo - rajčatová omáčka

Použité suroviny

1l domácího kuřecího vývaru, nebo konzervovaného se sníženým obsahem soli (sejmutý tuk)
6 lžic másla
2 hnědé šalotky, nebo malá sladká cibule na jemno posekaná
4 lžíce polohrubé mouky
250ml konzervovaných rajčat i s jejich tekutinou
3 lžíce posekané šalvěje, nebo 1 lžička sušené
4 lžíce posekané čerstvé majoránky, nebo 4 lžičky sušené
sůl a pepř podle chuti

Postup

Na nízkém ohni rozehřát vývar. Na pánvi na středním ohni rozehřát máslo a osmažit na něm šalotku asi po 3min. do sklovita. Přidat mouku a za stálého míchání smažit na světlehnědou zásmažku (pozor nepřipálit).

Za stálého míchání pomalu přidávat horký vývar, až vše zhoustne. Vařit po 8-10min. Přidat rajčata i s jejich šťávou, bylinky, sůl a pepř a vše při snížené teplotě nechat pomalu probublávat po dalších 25min. Ihned podávat, nebo později sehřát.

>
close
Ostrov hraček