a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Celerová omáčka

Použité suroviny

1/2 velkého celeru
30g másla
30g polohrubé mouky
hovězí vývar podle potřeby
2 lžíce bílého vína
5g cukru
5g pomerančové kůry
3 zrnka tlučeného pepře
4 lžíce kyselé smetany
sůl podle chuti

Postup

Očištěný celer pokrájíme na kostečky a v másle udusíme do měkka. Pak na něj nasypeme mouku, kterou necháme zežloutnout. Za stálého šlehání zalijeme hovězí polévkou a vínem tak, aby vznikla hustá omáčka. Přidáme cukr, sekanou kůru, tlučený pepř a omáčku dobře povaříme.

Nakonec omáčku přecedíme a přidáme do ni kyselou smetanu. Omáčku můžeme ozdobit celerovými lístky, chcete-li.

>