a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Horčicová smetanová omáčka

Použité suroviny

60 g másla,
125 ml smetany ke šlehání,
1 lžička citronové šťávy,
sůl,
čerstvě mletý černý pepř,
1 - 2 lžičky celozrnné hořčice,
2 - 3 lžíce nastříhané čerstvé pažitky

Postup

V mělké pánvi zvolna rozpustíme máslo a jakmile začne pěnit, přilijeme smetanu. Přivedeme k varu a vaříme, dokud směs trochu nezhoustne (asi 5 minut). Přidáme citronovou šťávu, sůl a pepř a vmícháme hořčici. Odstavíme z ohně a přidáme pažitku. Ihned podáváme ke grilované rybě, masu nebo drůbeži.

Jestliže nemůžeme omáčku ihned podávat, nalijeme ji do misky a nad párou ji udržujeme teplou, ne však déle než 15 minut; omáčku nelze ohřívat.

>
close
Ostrov hraček