a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Italská klasická rajčatová omáčka

Použité suroviny

Na 3/4 hrnku:
110g uzrálých rajčat
3 lístky bazalky
2 utřené stroužky česneku
1 lžíce rajčatové pasty (v tubě, ne kečupu!)
2 lžíce extra panenského oleje
sůl a pepř

Postup

Vyjmout z rajčat část u stonku a rozmixovat rajčata spolu s bazalkou (nebo posekat rajčata a bazalku na velice jemno a smíchat je dohromady).

Zamíchat dovnitř česnek, rajčatovou pastu a olivový olej. Dobře ochutit. Nachat stát po nejméně 30min. před podáváním, aby se chutě mohly dobře promísit.

Tato omáčka se podává studená, ohřátá, nebo je částí jiných receptů.

>
close
Ostrov hraček