a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Jemná omáčka ke zvěřině

Použité suroviny

150g meruňkové zavařeniny
120g naložených slazených brusinek
z 1/2 citronu šťáva
z 1/2 pomeranče šťáva
3 lžíce rumu
1/8l červeného sladkého vína
30-40g tlučeného cukru
1 lžička Worcestershire omáčky
4 zrnka rozdrceného bílého pepře
trochu nastrouhané citronové kůry (pouze žlutá část)
malinko soli

Postup

Dobrou zavařeninu, naložené brusinky, citronovou a pomerančovou šťávu, ¨W¨ omáčku, rum, cukr, sůl, víno, dobře v míse umícháme.

Omáčku opepříme, přidáme citronovou kůru a omáčku promícháme.

>