a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Kandova sýrová omáčka

Použité suroviny

krabička smetany,
jedna cibule,
2 žampióny,
30-40 dkg nivy,
30 dkg eidamu,
olej (nebo máslo),
případně trochu hladké mouky

Postup

Na oleji zpěníme na droboučko nasekanou cibuli, po chvíli přidáme na drobno nakrájené žampiony a všechno osmahneme do zlatova. Potom pánev odstavíme a necháme mírně vychladnout, pak po částech přidáváme smetanu a rozmícháváme (do chladnější pánve proto, aby se nám smetana nesrazila). Potom vmícháme nastrouhanou nivu a eidam a znovu zahřejeme. Pokud je omáčka příliš hustá - zředíme vodou a povaříme, je-li příliš řídká, zahusíme hladkou moukou a povaříme. Podáváme teplé k masům či špagetám.
>
close
Ostrov hraček