a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Omáčka Kung Pao

Použité suroviny

3 PL rozetreného cesneku
2 PL jemne nastrouhaného zázvoru
2 PL sambal oelek
240 ml tmavé sojové omácky
3 PL cukru
120 ml rýzového octa
1 PL maizeny s 1 PL vody
repkový olej na pánev
mletý cerný pepr
evt. sul

Postup

Na pánvi rozehrejte jen tolik oleje aby pánev byla olejem jen slabe pokrytá. Na pánev dejte cesnek a zázvor a restujte 1 minutu. Pridejte sambal a míchejte az se vse dobre spojí. Nyní pridejte sojovou omácku, cukr a ocet. Privedte k varu, pridejte maizenu rozmíchanou s vodou a slehejte az omácka zhoustne. Opeprete a prípadne osolte ale omácka je slaná.
Podávejte teplé nebo zchladte na pokojovou teplotu, naplnte do vysterilizovaných sklenic, tesne uzavrete a uchovávejte v chladnicce.
>
close