a

b

c

d

e

f

g

h

i

j

k

l

m

n

o

p

r

s

t

u

v

z

Omáčka sladkokyselá s ananasem

Použité suroviny

250 ml kuřecího vývaru
1 konzerva ananasu (stačí menší)
100 g pražených mandlí
2 ČL rajského protlaku
2 PL sójové omáčky
3 PL bílého vína
3 PL čínského dezertního vína
1 PL máčeného škrobu
1 PL oleje
ocet dle chuti
čerstvá nasekaná feferonka nebo chilli
špetka wei-su

Postup

Konzervu ananasu scedím, šťávu uschovám, připravím si všechny ingredience. Rozpálím wok, přidám olej a na něm osmahnu rajčatový protlak. Vliji vývar, šťávu z ananasu a přidám všechny ingredience kromě posledních pěti v seznamu. Přivedu k varu a trochu zredukuji, podle chuti. Pak zahustím škrobem na požadovanou hustotu, pokud je potřeba zakápnu octem.
Pokud vařím pro sebe a mě podobná individua, přidám hojně feferonky hned do horkého jídla, osobně si myslím, že sladkokyselé čínské omáčky jsou bez feferonky zcela nepoživatelné. Mnozí mí blízcí však pálivé neradi, pak volím variantu s mističkou feferonek na stole.
Když je omáčka téměř hotová, přidám špetku wei-su a ihned podávám.
>
close